Huisstijl en website stichting Gezel

Geschreven op: 20-02-2015

(origineel: 24-09-2014)

 

Ook al sta je op het punt op vakantie te gaan... een opdracht van een oude bekende sla je natuurlijk nooit af. Zeker niet als je daarin mag samenwerken met een ander vertrouwd persoon: Marguerite Ruys.
Een paar weken geleden belde Joost Struijk, met wie we eerder (onder de vlag van Jorr-it / Ditnet/ Cross Avenue) hebben samen gewerkt voor o.a. FeluaGroep, TwinnyLoad en MBKV. Voor het nieuwe organsiatie Stichting Gezel en het project 'Zorgassistent op de basisschool' moest vanalles ontwikkeld worden zoals o.a. een logo, website, briefpapier, visitekaartjes, powerpoint , brochure etc. etc. En dit alles liever gisteren als vandaag natuurlijk. 

Stichting Gezel

Stichting Gezel zet leerwerkprojecten op om jonge mensen met een arbeidsbeperking duurzaam naar de arbeidsmarkt toe te leiden.
Het project ‘Zorgassistenten op een basisschool’ biedt jonge vrouwen die uit het Praktijkonderwijs of Voortgezet Speciaal Onderwijs komen een leerwerkbaan. De zorgassistenten helpen leerkrachten op een basisschool met het verzorgen van jonge kinderen. Daarnaast volgen zij een speciaal op hen afgestemde MBO-2 opleiding. Na afronding van deze leerwerkbaan hebben zij betere kansen op de arbeidsmarkt. De aanleiding voor dit project is de ambitie van de primair onderwijs sector om jaarlijks 400 reguliere banen in het basisonderwijs te creëren voor jongeren met een arbeidsbeperking. Met het project wordt onderzocht of zorgassistenten de werkdruk in de onderbouw van het basisonderwijs kunnen verlagen en of jonge vrouwen met een arbeidsbeperking de functie van zorgassistent kunnen vervullen.

Fantastische samenwerking met Nils en Marguerite

Met een volgeplande agenda was het voor ons natuurlijk allemaal passen en meten om snel kwalitatief goed werk af te leveren. Naast de vaste club is ook de kersverse Netsetter Nils Witte aan het werk gezet waardoor alles uiteindelijk dik voor mekaar is gekomen. Nils is bij Netsetters aangesloten voor divers (B2B) grafisch werk. Voor Stichting Gezel heeft hij de huisstijl ontwikkeld en ontwerpen voor visitekaartjes, briefpapier en website gemaakt.

Het hele communicatietraject is verzorgt door Marguerite Ruys, iemand met wie wij in de afgelopen jaren ook vele leuke projecten hebben mogen uitvoeren. Marguerite is een kei in teksten en andere communicatie-uitingen, of zoals zij zelf eigenlijk het beste omschrijft: "helpt u communicatie te benutten als strategisch instrument om uw doelstellingen te bereiken. Maakt vertaalslag van strategie- en ondernemingsplan naar communicatie..."


Update: Nieuwe brochures en visitekaartjes

20-02-2014

De stichting heeft na de lancering natuurlijk niet stilgezeten. Nieuwe folders en visitekaartjes waaren daarom hard nodig. Netsetters heeft 4 verschillende visitekaartjes en 2 verschillende brochures, 1 voor scholen en 1 voor gemeenten.  De teksten zijn natuurlijk weer verzorgd door Marguerite en het ontwerp door Nils.