Binnenkort: CrossCMS als webshop

Geschreven op: 16-02-2014

Zoals de meeste klanten wel weten, zijn wij voortdurend bezig met het uitbreiden en optimaliseren van ons content management systeem: CrossCMS. Vanuit feedback die we van de gebruikers krijgen, ontstaan er telkens weer ideeën voor nieuwe functionaliteiten en verbeteringen. Zo zijn er de afgelopen tijd verschillende modules bijgekomen zoals agenda-items, een tegel-weergave en een inschrijfmodule waardoor gebruikers/ leden van je website kunnen inloggen.

Uitbreiding Productmodule

Enige maanden geleden hebben wij een start gemaakt met het pagina-type "Producten". Hier zijn naast titel, beschrijving en content, ook zaken in te vullen als afmetingen, prijs, barcodes, modellen etc. De module is nu bij een aantal klanten in gebruik genomen en wij vonden het tijd worden om deze nu te gaan uitbreiden met shop-functionaliteiten. 
Op dit moment werken wij aan het uitbreiden met een Winkelwagentje waarin een of meerdere producten geplaatst kunnen worden door gebruikers. Voor het daadwerkelijke bestellen en afrekenen maken we een koppeling met de veelgebruikte paymentprovider: MultiSafepay. Hierdoor kun je in één keer de meest gebruikte betaalmethodes aanbieden zoals iDeal, CreditCard, PayPall en bankoverschrijving.

Gewoon simpel

Wij realiseren al jaren webshops d.m.v. diverse bestaande systemen als Mijnwebwinkel.nl, OpenCart, Magento etc. Maar het begint ons op te vallen dat het toevoegen van producten ongeveer de enige functionaliteit is die onze klanten zelf gebruikten, en de rest liever aan ons uitbesteedt (denk aan configuratie van weergave, verzendmethodes, betaalmethodes, productcategorieën etc.). Daarom kiezen we er ook voor om binnen het CMS puur deze basis-functionaliteiten beschikbaar te stellen. Voor alle geavanceerde instellingen kun je dan gewoon bij ons terecht. Want waarom zou je zelf een halve dag moeten opgeven als wij het binnen een kwartiertje voor je kunnen regelen?

Snel te realiseren en schaalbaar naar wens

Doordat we het basis-systeem voor iedereen gelijk houden, kunnen we heel erg snel een simpele webshop voor je realiseren en kunnen we het basis-systeem regelmatig van updates en verbeteringen voorzien.

Heb je andere wensen, of moet jouw shop tóch worden uitgebreid met andere functies? Ook geen probleem! Want omdat alles weer in eigen beheer wordt ontwikkeld, kunnen we voor iedereen het maatwerk bieden wat nodig is. 
Dat blijft het grote voordeel boven gebruik maken van een reeds bestaand webshopsysteem waarin je soms beperkt kunt zijn.